26. Listopada, 2020. 07:20:34

Korisnik s provjerenom adresom

Uslugu možete aktivirati promjenom u vašem korisničkom profilu.Vašu adresu provjeravamo slanjem preporučenog pisma koje sadrži kód za provjeru. Nakon primitka, kod unosite u vaš profil. Provjerena adresa pomaže u stvaranju sigurnijeg mjesta za trgovinu. Korisnici s provjerenom adresom dobijaju odgovarajući znak Korisnik s provjerenom adresom pored svog korisničkog imena. Za fizičke osobe, provjerena adresa je adresa stanovanja, a za pravne sjedište tvrtke.
Kupci mogu kupovati od Prodavatelja s provjerenom adresom s većim povjerenjem. Samim tim, prodavatelji povećavaju svoje šanse za bolju prodaju, te postižu bolje cijene za svoje predmete.
  • Prodavatelji s provjerenom adresom imaju dvostruko duži rok za podmirenje dospjelih obračuna (20 dana).
  • Prodavatelji s provjerenom adresom imaju pravo poništiti zadnju ponudu u svojoj aukciji, ukoliko iz bilo kojeg razloga sumnjaju u njenu ozbiljnost ili ispravnost. Time se možete osigurati kako će Vaš predmet biti prodan po nešto nižoj cijeni, ali kupcu koji je po Vašoj procjeni pouzdaniji. Svaki prodavatelj u tekućem mjesecu može poništiti 3 najviše ponude bez dodatne naknade. Prilikom poništenja ponude, taj se Korisnik se automatski dodaje na listu neželjenih korisnika, te više ne može kupovati Vaše predmete. Kod poništenja ponude, obavezno je upisati razlog poništenja. Obavijest o poništenju, zajedno s razlogom, prosljeđuje se Korisniku čija je ponuda poništena.
  • Uvid u statistike svoje prodaje. Prikazan je broj predmeta i njihova ukupna vrijednost za dva posljednja 30-dnevna perioda. Ti podaci se uzimaju u obzir za izračun najboljih prodavatelja (top sellera), pa tako prodavači uvijek mogu znati da li ispunjavaju uvjete za taj status.
  • Kod postavljanja predmeta na prodaju, imate mogućnost određivanja tri (3) unaprijed odabrane kategorije predmeta.
  • Korisnici s provjerenom adresom imaju 20% popusta pri korištenju usluge Moj izlog - prikazivanje dodatna 3 predmeta na stranici svakog vašeg predmeta.
Prodavatelji više vjeruju kupcima za koje znaju da imaju ispravne podatke. To smanjuje rizik od nepoštenog postupka kupca, ili naknadnog odustajanja od kupovine što je za prodavača gubitak vremena.
S velikom sigurnošću možemo tvrditi kako je Korisnik koji je zatražio provjeru adrese upravo onaj koji je primio i unio kód za provjeru. Pošta isporučuje preporučene pošiljke isključivo osobi na koju je pismo i naslovljeno. No, na postupak isporuke preporučenog pisma nemamo utjecaja. Korisnici s provjerenom adresom mogu postati isključivo članovi s prebivalištem u Hrvatskoj.
Status traje 12 mjeseci od dana potvrde. Nakon toga ponovno morate potvrditi svoju adresu. 4 tjedna prije isteka tog roka, podsjetit ćemo Vas e-mail porukom.
Čim aukcije.hr pošalju kód za provjeru podataka na adresu Korisnika, podaci o adresi i broju telefona se više ne mogu promijeniti. Time osiguravamo da upisana adresa bude zaista adresa na koju je poslan kód za provjeru.
Provjera podataka se naplaćuje 35,00 kn za period od godine dana.
Zaštita Vaših osobnih podataka nam je vrlo važna. Vaša kućna adresa je osobni podatak i bit će poznat samo nama. Osobni podaci se ne daju na uvid trećoj strani. Vaš telefonski broj će biti nakon kraja aukcije poslan kupcu / prodavatelju u Vašoj aukciji. Aukcije Zagreb vaše podatke mogu ustupiti ovlaštenim organima isključivo u sladu sa zakonskim propisima (Zakon o zaštiti osobnih podataka)
Korisnik koji ne preuzme preporučeno pismo s kódom za provjeru, snosi troškove ponovnog slanja.
Aukcije.hr koriste isključivo nužne kolačiće (cookies) kako bi svojim korisnicima omogućili korištenje stranice.
Postavke kolačića se mogu kontrolirati putem postavki vašeg web browsera (preglednika). Više informacija možete dobiti ovdje

Nužni kolačići