26. Svibnja, 2020. 15:40:40
 • Prati predmet
 • Prijavi nepravilnost
Trenutna cijena245,00 kn
Minimalna ponuda:Kn

 • Broj aukcije 4125339
 • Kraj aukcije26.05.2020 u 22:31:12
 • Pogledano: 139 puta
 • Predmet prati:1 član

Franko Bušić - Ce n'est pas un Vilim chandelier, 70 x 50, 2018.

Opis predmeta

Ovu aukciju možete preuzeti i osobno u Splitu.

Kombinirana tehnika (tuš, akril, flomaster) na hamer papiru formata 70 x 50 cm. Dva žiga udruge DADAnti u gornjem lijevom i desnom kutu nisu zbog potvrde autentičnosti, nego kompozicijske uravnoteženosti slike (teorija potpunog slikarstva). Naslikano u Splitu, 6. rujna 2018.

P.S. Pitanje za UN promatrače tržišta umjetnina: ima li u Hrvatskoj više krivotvorenih Vilima ili Svečnjaka?
Nije problem u kokošarima koji ih prodaju da bi zaradili 50 kuna, nego u kupcima koji ih kupuju, pri tom najčešće sa znanjem da se radi o krivotvorini, ali u nadi da će to mimo Aukcija dobro prodati još većem idiotu od sebe. No to se najčešće ne događa, jer pravi kupci umjetnina ne kupuju umjetninu, nego od osobe (pouzdanog čovjeka koji je spreman na povrat novaca i koji prihvaća grafološko vještaćenje signature, te procjenu umjetnine kod ovlaštenog vještaka). Kod pravih kupaca umjetnina ne prolazi priča: "našao kod babe na tavanu", "naslijedio od oca, žigovano", "naslijedio od strica, liječnika u Vrapču".
A o nadotiskavanim sitotiskanicama kurtoazno zvanim grafike, odbačenim crtežima Večernjeg akta studenata 1. godine akademije prodavanim pod Rački ili o diplomantima nastavničkog smijera koji se lažno predstavljaju kao akademski slikari npr. Karina Sladović ćemo drugi put.

Franko Bušić (http://www.facebook.com/pages/ART-by-FRANKO-BUSIC/131914740154043 ) rođen je 8. svibnja 1971. u Splitu.
Član je Društva hrvatskih književnika – Zagreb od 2003. godine, član uredničkog odbora revije za kulturu SRP (svoboda, resnica, pogum) – Ljubljana od 2000. do 2013. godine. (http://www.revijasrp.si ).
Predsjednik je „DADAnti“ – Udruge za promicanje Eksperimentalne Umjetnosti - Split od utemeljenja 2011. (http://www.facebook.com/pages/DADAnti-Udruga-za-promicanje-Eksperimentalne-Umjetnosti/141782259215608 ).
Objavio je pregršt poezije, proze, eseja, stripova, ilustracija, kolaža i fotografija u časopisima diljem svijeta.
Sudjelovao je na 51 skupnoj izložbi a haiku poezijom zastupljen je u 7 antologija.
Nacionalna japanska televizija NIPPON HOSO KYOKAI snimila je dokumentarni film o njegovoj umjetnosti 2000.
Objavio je 15 knjiga, imao 70 samostalnih likovnih izložbi, izveo 112 performansa, glumio u 9 kazališnih predstava.

VAŽNO! UVJETI PRODAJE!

U slučaju opravdane reklamacije i naše greške predmet u roku od 14 dana vratite NEOŠTEĆEN i dobit ćete povrat cijelog uplaćenog iznosa. Troškove povratne poštarine snosi KUPAC. Dvaput razmislite prije unošenja ponude. Na osnovu fotografija sami procjenjujete vrijednost predmeta i iznos kojeg ste spremni platiti.
Mi nismo eksperti za sva područja. Kupimo – prodamo. Predlažemo da licitirate samo ono što poznajete.

Kupovinu male vrijednosti više NIJE MOGUĆE OSOBNO PREUZIMATI (osim aukcija od 1 kune za koje to bez iznimke dopuštam).
Kupovinu iznad 150 kuna vrijednosti možete preuzeti u mom stanu u centru Splita.
Molimo nemojte licitirati ukoliko predmet niste stanju uplatiti u roku od 3 RADNA DANA po isteku aukcije.

Poštarinu možete kombinirati. Preporučena poštarina za Hrvatsku bez obzira na težinu i količinu predmeta uvijek je 15 kuna. Preporučena poštarina za Europu i ostatak svijeta izračunava se prema dolje navedenom cjeniku i gramaži.

Preporučena poštarina za Hrvatsku 15 kuna.
Preporučena poštarina za EU i ostatak svijeta (shipping for international buyers): 0 - 50 gr = 5 euro, 50 - 100 gr = 7 euro, 100 - 200 gr = 12 euro, 200+ gr = 20 euro.

Kod plaćanja PayPal metodom dužni ste navesti da je uplata DAR, kako nam ne bi prouzročili dodatne troškove ili navedite kao kupnju, ali onda sami plaćate dodatnih 6% PayPal provizije na ukupnu cijenu skupa s poštarinom..

Nakon viđene uplate šaljemo isključivo kao preporuku HRVATSKOM DRŽAVNOM POŠTOM. Sve pošiljke su osigurane i s kodom za praćenje. U slučaju gubitka pošiljke proslijeđujemo odštetu koju isplaćuje Hrvatska pošta. Ta odšteta je mala i dugo se čeka ako ne izvršite nadoplatu za vrijednosno slanje. Nije moguće slanje Tiskom, niti kurirskim službama.

UNOŠENJEM PONUDE PRIHVATILI STE UVJETE PRODAJE!
 • O predmetu
 • Pitanja i odgovori (0)
 • Tijek aukcije

Prodavatelj

Plaćanje

 • Način plaćanjaGotovina, Tekući račun, PayPal

Dostava

 • Rok dostave0-15 dana (šaljem odmah)
  zbog trenutne situacije produljili smo rok za isporuku
 • Osobno preuzimanjeDa, 21000 Split
 • Slanje u inozemstvoDa
 • Troškovi dostaveDostavu plaća Kupac
 • Cijena dostave: 15,00 kn (za Hrvatsku)
 • Uvjeti isporuke Osobno preuzimanje samo za aukcije od 1 kune, ili iznose preko 150 kuna vrijednosti.
  Nakon viđene uplate šaljemo isključivo kao preporuku HRVATSKOM DRŽAVNOM POŠTOM. U slučaju gubitka pošiljke proslijeđujemo odštetu koju isplaćuje Hrvatska pošta. Ta odšteta je mala i dugo se čeka ako ne izvršite nadoplatu za vrijednosno slanje. Nije moguće slanje Tiskom, niti kurirskim službama.

Ponuditelj

Aukcije.hr koriste isključivo nužne kolačiće (cookies) kako bi svojim korisnicima omogućili korištenje stranice.
Postavke kolačiča se mogu kontrolirati putem postavki vašeg web browsera (preglednika). Više informacija možete dobiti ovdje

Nužni kolačići